КАЛЕНДАР ХРИСТИЯН

ДО НАСТУПНОГО ТУРУ:


Пошук

Наше опитування

Чи вартує цей сайт Вашої допомоги

Нас підтримують на

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вхід на сайт

Четвер, 25.04.2024, 21:07
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Із нами були разів
Головна » 2011 » Травень » 6 » Хресна дорога слуг господніх
08:21
Хресна дорога слуг господніх
Якими мізерними не були б наші жертовні вчинки, спрямовані на спасіння душ ближніх наших у порівнянні із тим, чим жертвував заради нас наш Спаситель, всі вони будуть зараховані кожному із нас особисто належним чином.  Особливо це стосується тих слуг Божих, які на жертовний вівтар Отця нашого склали найдорожчий свій земний скарб - своє життя. Багато із них Церква називає блаженними або святими, і весь християнський світ складає до них або ж за них свої молитви.
Подібних мучеників і страждальців має і Український народ.
Особливо цьому "посприяв" минулий, богоненависницький комуністичний режим минулого сторіччя... 
На превеликий жаль, із різних причин багато із них, особливо тих, хто справді страждав за віру Христову, частково або повністю забуті їх нащадками. 
Але ж можливо дехто із них потребує наших жертовних молитов? Або ж навпаки - радше ми потребуємо їхнього заступництва перед Отцем нашим?
Саме з тієї причини маємо твердий намір із Божою та Вашою, дорогий читачу, допомогою поруч із "Останньою дорогою Христа"  створити "Дорогу Пам'яті священно мучеників 20 сторіччя".
Алею Пам'яті уже започатковано на території Закарпатської святині.
Подібні стели будемо встановлювати на кожній із 14 стацій Місійної Джублицької Хресної дороги, де кожну із них буде територіально призначено різним областям всієї України, але не залежно від конфесійної приналежності.
      Щиро просимо Вас, в міру можливостей кожного, долучитися до справи пошуку забутих імен священнослужителів, перед мученицьким Хрестом яких, що стоїть поруч з Ісусовим, маємо схилити голову у щирій молитві і пошані.
     Нагадуємо, що згідно задуму створення, оформлення та утримування кожної із 14 стацій Джублицької місійної "Хресної дороги", будемо доручати представникам від згрупованих по кілька областей України. (Сподіваємося на волонтерів, ініціаторів та меценатів). Відповідно до цього, вказані вище "Стели пам'яті" будуть установлюватися біля стацій конкретних областей у яких народилася, навчалася або ж служила людина, яка постраждала за Христову віру.


P.S.  Щойно розміщено пам'ятну сторінку одного із тисяч страждальників із Вінничини - єпископа УАПЦ о. Максима Задвірняка, інформацію про якого надали нам його рідні.
Запропонована нами сторінка стане прототипом, але ще не заключним варіантом її майбутнього вигляду.
Очікуємо на Ваші думки, поради та допомогу.


Переглядів: 1252 | Додав: sanator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 sanator  
Для початку є кілька важливих для нас моментів у яких Ваша думка відіграватиме важливу роль.
Запитання 1: Що брати за основу для "прив'язки" імені до тої чи іншої стації (тобто області) - місце народження чи місце служіння, на якому почалася хресна дорога того чи іншого священослужителя?

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]