КАЛЕНДАР ХРИСТИЯН

Категорії розділу

ХРЕСНА ДОРОГА. ХІV стацій [8]
Різноманітні сценарії останньої Хресної дороги Ісуса Христа на голгофу. Сценарії супроводяться текстовим, фото та звуковим супроводом.
Розважання 40 днів Великого Посту [47]
Щоденні роздуми про Великий піст та Хресна дорога впродовж 40 днів по календарю. Звуковий та музичний супровід.
РОЗВАЖАННЯ ТА РОЗДУМИ [1]
Радіо МАРІЯ, Духовні та релігійні розважання та проповіді

ДО НАСТУПНОГО ТУРУ:


Пошук

Наше опитування

Які сценарії "Хресної дороги" припали Вам до душі

Нас підтримують на

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вхід на сайт

Четвер, 25.04.2024, 14:58
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Із нами були разів

календар паломника

« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 11 12 »
 Розважання "40 днів Великого Посту"  (із звуковим супроводом)
 
стація ДЕСЯТА
 
   Зверни увагу, як в кінці відвели Господа Ісуса на місце смерті. Який же Він ослаблений, знищений. Під терновим вінцем важко було спізнати Його лице. Струї спливаючої крові зовсім закрили Його Пресвяте лице. Усе покрито темно-червоною фарбою від скипілої крові. Дикі люди здирають з Господа Ісуса насамперед верхній одяг, потім спідню ризу, що прилипла до ран. Під час здирання відновили кати всі рани, віддерли куски тіла. Господь Ісус став серед народу, скуплений у своїй крові. Поглянь, який сором охопив люблячого жінок, бачачи Себе таким оголеним, який невиказаний біль огорнув Його Найсвятіше Серце.
   Як можна, Господи Ісусе, щоб Ти, що покриваєш землю зеленню і квітками, а небо – зірками, дозволив таку жорстокість? Отці церковні вважають цей біль і встид, якого Ісус терпів у своєму оголен ... Читати далі »
Категорія: Розважання 40 днів Великого Посту | Переглядів: 780 | Додав: sanator | Дата: 03.04.2012 | Коментарі (0)

 Розважання "40 днів Великого Посту"  (із звуковим супроводом)
 
стація ДЕВ’ЯТА
 
    Душе християнська! Іди далі за Ісусом і приглядайся до Його тяжких мук. Поглянь, як Він гірко несе свій хрест.
   Сили уже зовсім Його покинули. Вже далі не може іти, а не те щоб нести на собі такий тягар. І знову падає під хрестом. А це уже втретє. Кати підносять хрест, але Ісус не рухається. Вони гадають, що уже помер. Обступили Його фарисеї і налякалися. Та чого? Чи, може, їм Його жаль? Ні! Вони для Нього не мають а ні крихти жалю, їм лише жаль стало, що не будуть бачити, як Він буде конати на хресті. Тому вони і налякалися. Та ні, Ісус не вмер. Він ще живий. Він мусить випити ту гірку чашу, яку Йому подав Його Отець Небесний, яку Він добровільно прийняв за наше спасіння. Звичайно, Його жертва мусить бути повною. Він помре на хресті на радість закам'янілим фарисеям. Він мусить вмерти на хресті, щоб сповни ... Читати далі »
Категорія: Розважання 40 днів Великого Посту | Переглядів: 823 | Додав: sanator | Дата: 02.04.2012 | Коментарі (0)

 Розважання "40 днів Великого Посту"  (із звуковим супроводом)

стація ВОСЬМА
 
   Роздумуй далі над тим, що каже Святе Євангеліє. Великий натовп народу і невісти, що плакали і ридали над Ним. А Ісус, повернувшись до них, сказав: Доньки єрусалимські, не плачте наді мною, але самі над собою плачте і над вашими дітьми… «Бо коли зі зеленим деревом це роблять, що буде зі сухим?» (Лк. 23,27-31).
   А це як? Чи ж зле плакати над Ісусом Христом? Ні. Лише тими словами Ісус Христос показує Свою велику Любов. Він за себе зовсім не дбає, а пам’ятає лише за інших. Невісти плачуть над Ним, і Він сприймає їх співчуття. Той їхній плач не є Йому байдужий, але Він заспокоює невісти і каже, аби не плакали над Ним, але самі над собою та над своїми дітьми. Тим Він неначе хотів їм сказати: Не плачте над Моєю мукою, бо я її приймаю для Вас та для ваших дітей. Через цю Мою велику муку ви будете спасенні. Хоча Я тепер такий погорд ... Читати далі »
Категорія: Розважання 40 днів Великого Посту | Переглядів: 737 | Додав: sanator | Дата: 31.03.2012 | Коментарі (0)

 Розважання "40 днів Великого Посту"  (із звуковим супроводом)
 
стація СЬОМА
 
   Глянь, як Господь Ісус бере від Симеона знову хрест на свої рамена і його несе. Сили покидають Ісуса, Він заточується, мліє й упадає другий раз під хрестом. Цей упадок був важчий, ніж перший; дерево хреста дуже придавило Спасителя.
   Уяви собі, к кати Його проклинають, як старшина юдейська тішиться ц цього, як Найсвятіша Мати і побожні невісти заносяться від плачу.
   Ісус Христос з останніх сил підноситься зі землі, і з великим болем приймає хрест із рук катів. Але тепер поступає вже вільніше. Найсвятіша Його Кров скапує по дорозі.
   О Господи, Ісусе Христе, якою ж болючою для Тебе є ця Хресна дорога! Як олень прошитий стрілою, так Ти, Ісусе, залишаєш по собі кроваві сліди. Безконечна Твоя любов до нас пробила Твоє Серце; ця любов витискає з Нього Твою Кров! Пр ... Читати далі »
Категорія: Розважання 40 днів Великого Посту | Переглядів: 776 | Додав: sanator | Дата: 30.03.2012 | Коментарі (0)

 Розважання "40 днів Великого Посту"  (із звуковим супроводом)
 
 стація ШОСТА
 
   Глянь, як кати, побачивши що Ісус уже трохи відпочив, кладуть знову хрест на Його рамена. Симеону Киринейському кажуть іти при Ньому, щоб при потребі знову ніс хрест далі. Поглянь на лице Господа Ісуса, як воно страшно виглядає. Краса неба засушена немилою поволокою ран, крові, поту і сліз. Від ніг аж до голови нема у Нього здорового місця: рани, струпи і синці, не перев'язали, ні ліку не приклали ні оливою не намастили (Іс 1, 6).
   Повір’я каже, що одна невіста на ім’я Вероніка приступила до Ісуса, зняла з голови хустку, яку носила після звичаю єврейських невіст, склала її втроє і обтерла Ісусові лице. О, як тобі дякуємо, свята невісто за цю послугу, яку ти зробила Господу Ісусу, бо кожен із нас хотів би її віддати Спасителеві.
   Це дуже сподобалося Ісусові. З вдячності за те ... Читати далі »
Категорія: Розважання 40 днів Великого Посту | Переглядів: 1206 | Додав: sanator | Дата: 29.03.2012 | Коментарі (0)